Főoldal / Desszertek / Diplomata kocka

Diplomata kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diplomata kocka

Diplomata kocka

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 10 deka cukor
  • 12 deka liszt
  • 5 deka darált dió
  • fél csomag sütőpor

A krém hozzávalói:

  • őszibarack 
  • kivi
  • mandarin
  • 15 deka porcukor
  • 4 deci tejszín
  • 25 deka mascarpone

A tetejére:

  • tejszín
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verem.
A sárgáját kikeverem a maradék cukorral.

A sárga masszához óvatosan hozzáadom a tojáshabot, vigyázva, hogy ne törjön össze. Majd lazán belekeverem a sütőporral elkevert lisztet és végül a darált diót.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom (a tepsi mérete 34×32-es), és 170 fokra előmelegített sütőben megsütöm. (tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült e)
Kihűlés után a piskótát két lapra vágom.

A tejszínt  habbá verem. A porcukort a mascarponéval kikeverem, majd laza mozdulatokkal hozzákeverem a habbá vert tejszínt. A gyümölcsöket apró kockára vágom és belekeverem a  mascarponés krémbe.
A az alsó lapra simítom a mascarponés krémet, majd a másik lapot ráhelyezem.

A tetejét  felvert tejszínnel, és ízlés szerint gyümölccsel díszítem.

(esetleg ha marad a marcarponés krémből, azt is simíthatjuk a tetejére, majd díszíthetünk tejszínhabbal és gyümölcsökkel)

Tipp / megjegyzés:
A diplomata kocka elkészítése ez alapján a recept alapján könnyű, mivel a krémet nem kell főzni, így hamar elkészül.
Mutatós sütemény, ajánlom akár vendégvárónak is.

Diplomata kocka 4.60/5 (5 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére