Diplomata kocka
Hozzávalók:
A krém hozzávalói:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verem.
A sárgáját kikeverem a maradék cukorral.
A sárga masszához óvatosan hozzáadom a tojáshabot, vigyázva, hogy ne törjön össze. Majd lazán belekeverem a sütőporral elkevert lisztet és végül a darált diót.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom (a tepsi mérete 34×32-es), és 170 fokra előmelegített sütőben megsütöm. (tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült e)
Kihűlés után a piskótát két lapra vágom.
A tejszínt habbá verem. A porcukort a mascarponéval kikeverem, majd laza mozdulatokkal hozzákeverem a habbá vert tejszínt. A gyümölcsöket apró kockára vágom és belekeverem a mascarponés krémbe.
A az alsó lapra simítom a mascarponés krémet, majd a másik lapot ráhelyezem.
A tetejét felvert tejszínnel, és ízlés szerint gyümölccsel díszítem.
(esetleg ha marad a marcarponés krémből, azt is simíthatjuk a tetejére, majd díszíthetünk tejszínhabbal és gyümölcsökkel)
Tipp / megjegyzés:
A diplomata kocka elkészítése ez alapján a recept alapján könnyű, mivel a krémet nem kell főzni, így hamar elkészül.
Mutatós sütemény, ajánlom akár vendégvárónak is.