Dobos szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét habbá verem 4 kanál cukorral.
A sárgáját a maradék cukorral, vízzel, olajjal kikeverem és a két masszát óvatosan, hogy a hab ne törjön meg, összekeverem.Hozzáadom a sütőporos lisztet és óvatosan elkeverem.
2db sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, és előmelegített sütőben külön külön megsütöm. Amikor megsült mindkettőből 3-3 lapot vágok.
A vajat a porcukorral és a kakaóporral krémmé keverem, és a kihűlt lapokat megtöltöm vele.
A porcukort felolvasztom, karamellizálom, és vékony pengéjű vajas késsel a tésztára kenem.
A felső lapot, az égetett cukorral megkenem, és még melegen, margarinos késsel szeletekre osztom, hogy amikor megdermed szépen lehessen a süteményt szeletelni.
A szeletek tetejét kevés félretett vajas kakaós krémmel, habzsákkal díszítem.