Főoldal / Desszertek / Dobos szelet

Dobos szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Dobos szelet

Dobos szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás 
  • 10 deka cukor
  • 14 deka liszt
  • 2 kanál víz
  • 4 kanál olaj
  • 1 cs sütőpor

A krémhez:

  • 15 deka vaj
  • 15 deka porcukor
  • 2- 3 kanál kakaópor

A tetejére:

  • 20 deka porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét habbá verem 4 kanál cukorral.
A sárgáját a maradék cukorral, vízzel, olajjal kikeverem és a két masszát óvatosan, hogy a hab ne törjön meg, összekeverem.Hozzáadom a sütőporos lisztet és óvatosan elkeverem.

2db sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, és előmelegített sütőben külön külön megsütöm. Amikor megsült mindkettőből 3-3 lapot vágok.

A vajat a porcukorral és a kakaóporral krémmé keverem, és a kihűlt lapokat megtöltöm vele.

A porcukort felolvasztom, karamellizálom, és vékony pengéjű vajas késsel a tésztára kenem.

A felső lapot, az égetett cukorral megkenem, és még melegen, margarinos késsel szeletekre osztom, hogy amikor megdermed szépen lehessen a süteményt szeletelni.

A szeletek tetejét kevés félretett vajas kakaós krémmel, habzsákkal díszítem.

 

Dobos szelet 3.67/5 (3 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére