Főoldal / Desszertek / Duna hullám szelet

Duna hullám szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Duna hullám szelet

Duna hullám szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg olvasztott vaj vagy margarin
  • 25 dkg cukor
  • 6 egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek. kakaó
  • 2-3 ek. tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 üveg magozott meggybefőtt

A krémhez:

  • 700 ml tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 ek cukor
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg porcukor

A tetejére:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 ek. étolaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat, cukrot, a vaníliás cukrot, és a puha vajat (vagy margarint) elektromos habverővel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a tejet, majd csomómentesre keverjük. A masszát kétfelé vesszük, egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk először a sárga tésztát, majd óvatosan a tetejére a kakaósat. Kirakjuk a meggyel és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is rendesen átsült-e.

A krémhez a pudingport a 8 evőkanál cukorral a tejben felfőzzük, kihűtjük.
A puha vajat (vagy margarint) a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk. Ha szükséges, habverővel homogenizáljuk.
A krémet a kihűlt tésztára kenjük.

A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, kevergetve kihűtjük, és a krémre simítjuk. Villával cifrázhatjuk a tetejét.
Ha a csoki megdermedt forró pengéjű késsel felszeleteljük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.

Mentés

Mentés

Duna hullám szelet 4.00/5 (10 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére