Főoldal / Kelt tészták / Duplán sajtos kefires kifli

Duplán sajtos kefires kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Duplán sajtos kefires kifli

Duplán sajtos kefires kifli

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 2 egész tojás
  • 2 dl kefir
  • 1 dl olaj
  • 1 mk. cukor
  • 2 tk. só
  • 1-1,5 dl langyos tej
  • 3 dkg élesztő

A kiflikbe:

  • 20 dkg margarin
  • 1-1,5 tk. só (ízlés szerint)
  • 20 dkg reszelt sajt

A tetejére:

  • langyos víz
  • sajt, kömény, szezámmag (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a tojásokkal, a kefirrel, az étolajjal, a sóval, és a felfuttatott élesztővel. Tésztává dagasztjuk, és lefedve a duplájára kelesztjük.

A puha margarint a sóval habosra kikeverjük.

A tésztát 4 részre osztjuk, és egyenként kb. 30 cm-es átmérőjű körformára nyújtjuk. Az egyik lapot megkenjük a sós vaj felével, majd megszórjuk a fele reszelt sajttal. Rátesszük a másik kinyújtott lapot, majd kicsit még így együtt nyújtunk rajta és 8 cikkre vágjuk. Kifli alakúra feltekerjük a cikkeket úgy, hogy kicsit szélesebbre húzzuk, amikor elkezdjük feltekerni.

Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és langyos vízzel megkenjük a tetejét. Ízlés szerint reszelt sajttal és köménymaggal is megszórjuk, de hagyhatjuk a tetejét csak úgy natúran is.

A másik 2 lappal is így járunk el. Hagyjuk kelni 20 percig, majd 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra megsütjük.

Egy nagy tepsibe pont belefér a 8 db kifli, így ebből a mennyiségből 16 db, szép nagy kifli lesz. Frissen a legfinomabb, de másnap is nagyon jó.
Lehet 16 cikkre is vágni,akkor kicsi kiflik lesznek és 32 db.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére