Duplán sajtos kefires kifli
Hozzávalók:
A kiflikbe:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a tojásokkal, a kefirrel, az étolajjal, a sóval, és a felfuttatott élesztővel. Tésztává dagasztjuk, és lefedve a duplájára kelesztjük.
A puha margarint a sóval habosra kikeverjük.
A tésztát 4 részre osztjuk, és egyenként kb. 30 cm-es átmérőjű körformára nyújtjuk. Az egyik lapot megkenjük a sós vaj felével, majd megszórjuk a fele reszelt sajttal. Rátesszük a másik kinyújtott lapot, majd kicsit még így együtt nyújtunk rajta és 8 cikkre vágjuk. Kifli alakúra feltekerjük a cikkeket úgy, hogy kicsit szélesebbre húzzuk, amikor elkezdjük feltekerni.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és langyos vízzel megkenjük a tetejét. Ízlés szerint reszelt sajttal és köménymaggal is megszórjuk, de hagyhatjuk a tetejét csak úgy natúran is.
A másik 2 lappal is így járunk el. Hagyjuk kelni 20 percig, majd 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra megsütjük.
Egy nagy tepsibe pont belefér a 8 db kifli, így ebből a mennyiségből 16 db, szép nagy kifli lesz. Frissen a legfinomabb, de másnap is nagyon jó.
Lehet 16 cikkre is vágni,akkor kicsi kiflik lesznek és 32 db.