Főoldal / Befőzés / Ecetes cékla

Ecetes cékla

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ecetes cékla

Ecetes cékla

Hozzávalók:

  • cékla
  • víz amennyi ellepi
  • 2-3 babérlevél
  • kb. 10 szem szemes bors
  • ízlés szerint: só, cukor, őrölt kömény, ecet
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A céklát megpucoljuk és felszeleteljük, majd egy fazékba tesszük, és leöntjük annyi vízzel amennyi ellepi.
Hozzáadjuk a babérlevelet, a szemes borsot, és ízlés szerinti köménnyel, sóval ecettel és cukorral ízesítjük.
Megfőzzük.

Forrón üvegekbe tesszük, majd annyi levet teszünk rá a főzőlevéből amennyi ellepi, lezárjuk, fejre állítjuk, majd száraz-dunsztba tesszük.
Ha kihűltek mehetnek a kamrapolcra.

Tipp / megjegyzés:
Az ízesítésnél fontos, hogy jól érződjön az ecet és a cukor is.

Ecetes cékla 3.00/5 (6 értékelés)

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére