Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Ecetes holdacska

Ecetes holdacska

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ecetes holdacska

Ecetes holdacska

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 1 ek. ecet
  • citromhéj
  • 10 ek. víz
  • 1 cs sütőpor
  • vaníliás porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • cukor
  • fahéj
  • szegfűszeg ízlés szerint
  • tej
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a porcukor kivételével összegyúrjuk.Lisztezett deszkán kb félcenti vastagra kinyújtjuk, majd pogácsa szaggatóval köröket szaggatunkbelőle, és meg töltjük, kedvünk szerint.

Én most a dió tölteléket tettem bele.

A diót a tejben a cukorral és a fűszerekkel kicsit megfőzzük és hagyjuk kihűlni.A körök közepébe egy kk. tölteléket teszünk a szélét megkenjük vízzel és a tésztát összehajtjuk.A széleit lenyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét sütés közben. Ezt csinálhatjuk a villa hegyével is, így szép mintás lesz.

180 fokra előmelegített sütőben, pár perc alatt aranyszínűre sütjük.  Melegen porcukorba forgatjuk

Tipp / megjegyzés:
Tölthetjük lekvárral, gesztenyével is. Egyszerű, de nagyon finom, a drága dédi mindig ezt sütötte nekünk.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére