Ecetes holdacska
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a porcukor kivételével összegyúrjuk.Lisztezett deszkán kb félcenti vastagra kinyújtjuk, majd pogácsa szaggatóval köröket szaggatunkbelőle, és meg töltjük, kedvünk szerint.
Én most a dió tölteléket tettem bele.
A diót a tejben a cukorral és a fűszerekkel kicsit megfőzzük és hagyjuk kihűlni.A körök közepébe egy kk. tölteléket teszünk a szélét megkenjük vízzel és a tésztát összehajtjuk.A széleit lenyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét sütés közben. Ezt csinálhatjuk a villa hegyével is, így szép mintás lesz.
180 fokra előmelegített sütőben, pár perc alatt aranyszínűre sütjük. Melegen porcukorba forgatjuk
Tipp / megjegyzés:
Tölthetjük lekvárral, gesztenyével is. Egyszerű, de nagyon finom, a drága dédi mindig ezt sütötte nekünk.