Ecetes szilva
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Nem túl érett, de már nem zöld húsú szilvát vásárolunk. A szilvát jó alaposan többszöri vízcserével megmossuk és az előzőleg elkészített üvegekbe rakjuk. Az üvegeket tiszta vízzel felöntjük, majd ezt a vizet leöntjük abba az edénybe amibe a levet fel fogjuk forralni.(Így pontosan megtudjuk, hogy mennyi fűszerre van szükségünk a savanyúság elkészítéséhez).
A vízbe tesszük a fűszereket és jól felforraljuk, majd egyből, forrón visszaöntjük a szilvára.
A forró levet ismét leöntjük az edénybe. (vigyázz meg ne égesd magad!)
Ezt a levet ismét felforraljuk és visszaöntjük a szilvára, majd várunk pár percet mert a víz apadni fog és utántöltés szükséges. Lezárjuk az üvegeket és mehet a hűtőtáskába kihűlésig dunsztolódni.
Tehát 2x forraljuk fel a felöntőlevet mert ezzel sterilizálódik a szilva és az üveg is. Így nem kell más tartósítás.
Tipp / megjegyzés:
Sült húsok mellé igazán finom, ízletes savanyúság. Hosszú évek óta készítem családom örömére.
(A mennyiségek 1 liter vízre megadva! A tényleges lét és az ízesítőket mérés alapján kell felszorozni.