Főoldal / Befőzés / Ecetes szilva

Ecetes szilva

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ecetes szilva

Ecetes szilva

Hozzávalók:

  • szilva (mennyisége ízlés szerint)
  • 1 liter víz
  • 1 dl 10%-s ecet
  • 40 dkg kristálycukor
  • 1 dkg só
  • szegfűszeg literenként(víz) 5 db
  • fahéj 1-2 db darab (de ízlés szerint)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Nem túl érett, de már nem zöld húsú szilvát vásárolunk. A szilvát jó alaposan többszöri vízcserével megmossuk és az előzőleg elkészített üvegekbe rakjuk. Az üvegeket tiszta vízzel felöntjük, majd ezt a vizet leöntjük abba az edénybe amibe a levet fel fogjuk forralni.(Így pontosan megtudjuk, hogy mennyi fűszerre van szükségünk  a savanyúság elkészítéséhez).

A vízbe tesszük a fűszereket és jól felforraljuk, majd egyből, forrón visszaöntjük a szilvára.

A forró levet ismét leöntjük az edénybe. (vigyázz meg ne égesd magad!)

Ezt a levet ismét felforraljuk és visszaöntjük a szilvára, majd várunk pár percet mert a víz apadni fog és utántöltés szükséges. Lezárjuk az üvegeket és mehet a hűtőtáskába kihűlésig dunsztolódni.

Tehát 2x forraljuk fel a felöntőlevet mert ezzel sterilizálódik a szilva és az üveg is. Így nem kell más tartósítás.

Tipp / megjegyzés:
Sült húsok mellé igazán finom, ízletes savanyúság. Hosszú évek óta készítem családom örömére.
(A mennyiségek 1 liter vízre megadva! A tényleges lét és az ízesítőket mérés alapján kell felszorozni.

Ecetes szilva 2.00/5 (3 értékelés)

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére