Elmentem!Ecetes szilva Maja konyhájából
Hozzávalók:
- 2 kg szilva
- 40 dkg cukor
- 1/2 dl 10 %-os ecet
- 1 liter víz
- egész szegfűszeg és fahéj (ízlés szerint)
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
6 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A vizet, az ecetet, és a fűszereket összeforraljuk. Beledobjuk a megmosott 2 kg szilvát. Épp csak egy pillanatra hagyjuk benne és már szedjük is ki szűrővel.
Majd a kimosott tiszta üvegekbe belerakjuk a szilva szemeket. Újra felforraljuk a levet, és a szilvára merjük. Lezárjuk és száraz dunsztba tesszük.Ha kihűlt mehet a helyére a kamra polcra.
Húsok mellé nagyon finom, de kompótnak is fogyaszthatjuk.
Tipp / megjegyzés:
Ez a lé pontosan 4 üveg, vagyis 2 kg szilvához elegendő.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!