Édesburgonyás-csokis desszert
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Helyezzünk 4 szuflé formát egy nagy tepsire és tegyük őket félre.
Olvaszd fel vízgőz felett a csokit a vanília kivonattal.
Pürésítsük le a banánt és a megsült édesburgonyát. Adjuk hozzá a tojássárgáját, és keverjük jól össze.
Keverjük bele az olvasztott csokit.
Egy külön tálban a csipet sóval verjük kemény habbá a tojásfehérjéket. Óvatosan keverjük a csokis masszához úgy, hogy lehetőleg minél kevésbé törjön össze a hab.
Töltsük meg a masszával a szuflé formákat, és tegyük a sütőbe és süssük 7 percig.
Lehet is fogyasztani azonnal forrón, vagy kihűlve “puding” szerűen. Mindkét verzió álom finom és aki nem tudja sosem gondolná, hogy édesburgonya (is) van benne.
nutsnroll.blogspot.co.uk