Édesköményes paradicsomleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az édesköménygumót vékonyan szeleteljük fel, a vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A krumplit és a paradicsomot vágjuk kisebb kockákra.
Egy edénybe melegítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el párolni. Egy-két perc után, adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt édesköményt, a krumplit, és a fokhagymát, majd 10 percig többször megkeverve, pároljuk együtt a zöldségeket. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, és pár percig pároljuk tovább.
Végül öntsük fel a csirkealaplével, (ha nincs alaplevünk akkor leveskockát oldjunk fel vízben) ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk fel. Ezután vegyük kisebb lángra, és főzzük puhára a zöldségeket.
Amikor a leves készre főtt, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Kicsit még tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett, csorgassuk bele a tejszínt. Kevergetve forraljuk fel, de főzni már nem kell.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor kínálhatunk mellé frissen kisült kenyeret. Én csak magában tálaltam, de úgy is nagyon finom volt.