Egy tojásos csodasüti
Hozzávalók:(1 bögre = 2,5 dl)
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tepsi mérete: 20×30 cm
A tojást a cukrokkal habosra keverjük. Apránként hozzákeverjük az étolajat és a tejet is.
A lisztet, a diót és a sütőport összekeverjük majd fokozatosan tojásos keverékbe forgatjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, belesimítjuk a diós tésztamasszát és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e.
Elkészítjük a krémet.
A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal habosra kikeverjük.
A vaníliás krémet a kihűlt tésztalapra simítjuk.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, majd ha langyosra hűlt a sütemény tetejét bevonjuk vele.
Hűtőbe tesszük pár órára majd ízlés szerint díszítjük és szeletelve kínáljuk.