Egyszerű citromos süti
Hozzávalók:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a langyosra hűlt olvasztott vajat, a citrom reszelt héját, és a citromlevet.
Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre felvert habját.
A masszát sütőpapírral bélelt őzgerincformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
A porcukrot a citromlével alaposan kikeverjük. A citromos mázat, a lehűlt sütemény tetejére csurgatjuk.
Ha a máz megszilárdult, a citromos sütit szeletelve kínáljuk.