Egyszerű karalábé leves nokedlivel
Hozzávalók:
A nokedlihez:
|
|
Elkészítés:
A karalábét és a krumplit kockára vágom, a hagymát felaprítom.
Egy lábasban olajon előbb megdinsztelem a hagymát, majd beleteszem a karalábét és a krumplit is, rövid ideig párolom. Fűszerezem, felengedem vízzel, és belemorzsolom a zöldségleves kockát.
Amíg a leves fő, elkészítem a nokedli tésztáját.
Amikor már csaknem puhák a zöldségek, beleszaggatom a nokedlit, szórok rá egy kevés lisztet, öntök bele egy kevés tejet és ahogy megfőtt a nokedli már is tálalom is.
A tetejére őrölt fekete borsot szórok.
Tipp / megjegyzés:
Ez most egy egyszerű karalábé leves, ahol csak a karalábé íze érvényesül, s minimális munkát igényel.