Egyszerű, sütőben sült egytálétel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát hámozzuk meg és apró kockákra vágva sós vízben főzzük puhára.
Ha megfőtt, szűrjük le, adjunk hozzá sót és borsot és a vajjal együtt törjük össze, de csak úgy nagyjából.
Keverjük hozzá a tejfölt, a csíkokra vágott lilahagymát és egy egész tojást. (Aki hússal készíti, ekkor adja hozzá)
Osszuk két hőálló tálba, majd egy kanál segítségével készítsünk mélyedést a közepére.
A mélyedésekbe üssük bele a tojásokat (egyet- egyet/adag). A tojásokat ízesítsük egy csipet sóval.
Tegyük be az előmelegített sütőbe kb. 180 fokra és süssük addig, amíg a tojás teljesen meg nem sül és a krumpli teteje meg nem pirul.
Forrón tálaljuk, kínáljunk mellé tejfölt és szórjuk meg a metélőhagymával.
Tipp / megjegyzés:
(aki hiányolja belőle a húst, természetesen tehet bele bacont, vagy chorizót)
nutsnroll.blogspot.co.uk