Egyszerű zöldségleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A zöldségeket pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. A vöröshagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, majd együtt pároljuk tovább pár percig.
Amikor a zöldségek már kellően megpárolódtak, szórjuk meg a liszttel és a pirospaprikával, alaposan keverjük össze, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a leveskockát és a rizst, forraljuk fel, majd mérsékeljük a hőfokot, és kb. fél óra alatt főzzük készre a levest.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel is megszórhatjuk.