Főoldal / Levesek / Egyszerű zöldségleves

Egyszerű zöldségleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Egyszerű zöldségleves

Egyszerű zöldségleves

Hozzávalók:

  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér (v. paszternák)
  • 1/2 db zeller
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 tk. liszt
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 2 db zöldségleveskocka
  • 1 kk. pirospaprika
  • 1 nagy marék rizs
  • 1 ek. étolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A zöldségeket pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. A vöröshagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, majd együtt pároljuk tovább pár percig.

Amikor a zöldségek már kellően megpárolódtak, szórjuk meg a liszttel és a pirospaprikával, alaposan keverjük össze, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a leveskockát és a rizst, forraljuk fel, majd mérsékeljük a hőfokot, és kb. fél óra alatt főzzük készre a levest.

Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel is megszórhatjuk.

Egyszerű zöldségleves 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére