Egzotikus csirkemell
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk, jól megmossuk és besózzuk, majd jól átforgatjuk, hogy a só a húst mindenhol érje. Így hagyjuk állni kb. 20 percig.
Kevés olajon megdinszteljük az apró kockára vágott hagymát, majd beletesszük a csirkemellet és gyakran kevergetve először fehéredésig, majd még kb. 40 percig puhulásig főzzük.
Közben elkészítjük a paradicsomos masszát, amivel a végén leöntjük.
Egy mély tálba beletesszük a paradicsom pürét, a 3 evőkanál olajat, a sót (ízlés szerint), a mézet, a curryport, a zúzott fokhagymát, a gyömbért, a csípős port és az egészet jól összekeverjük.
Ha a hús puha, akkor leöntjük a paradicsomos masszával és jól összekeverjük. Hagyjuk, hogy még egyet forrjon, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és levesszük a tűzről.
Köretként rizst vagy burgonyát készítünk mellé.
http://tundikonyha.blogspot.hu/