Ehető salátás tál
Hozzávalók:A kosárhoz:
A franciasalátához:
Az öntethez:
|
|
Elkészítés:
A sonkába beleszurkáljuk a ropit, de óvatosan mert a ropi könnyen törik. Ha megvagyunk vele, akkor alulról felfelé körbefonjuk a zöldhagyma
szárral, a képen látható módon.
A zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát csak a főzés után kockázzuk fel.)
A megfőtt zöldségeket leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a felaprított nyers almát és az ecetes uborkát.
A tejfölt a majonézzel és a mustárral, valamint az ízesítőkkel jól elkeverjük.
Ráöntjük a zöldségekre és lazán összekeverjük.
A jól lehűtött franciasalátával megtöltjük a kosárkánkat, majd salátalevelekkel díszítjük a szélét.
Gyorsan fogyasztjuk el mert a ropi kb. 1 óra alatt elázik a salátától.
Jó étvágyat!