Főoldal / Desszertek / Elnök szelet

Elnök szelet

 Elnök szelet

Elnök szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • (2 laphoz külön-külön)
  • 2×5 db tojás
  • 2×10 dkg kristálycukor
  • 2×6 ek. rum
  • 2×30 dkg rétesliszt
  • 2×2 ek. kakaó
  • 2×7 dkg darált dió
  • 2×1/2 cs sütőpor (6 g)

A csokikrémhez:

  • 2 dl tej
  • 20 dkg keserű csoki
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)

A kókuszos krémhez:

  • 300 g tej
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg kókusz
  • 100 ml víz
  • 1 cs. eper pudingpor
  • 5 dkg vaj

A tetejére:

  • 15 dkg tejcsoki
  • darált pisztácia
  • 1 csomag kerek piskóta tallér
  • 2 ek. eperlekvár
  • 100 ml narancs szörp (a mártogatáshoz)
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojást cukorral és rummal kihabosítjuk. (A rum helyett tehetsz meleg vizet, de legalább 10 evőkanállal, mert így lesz szép a lap)
A lisztet, a kakaót, a sütőport, és a darált diót, összekeverjük, és óvatosan a tojásos alaphoz  hozzákeverjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát beleöntjük és elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Majd hagyom hűlni a rácson. Közben elkészítjük a másik lapot, a másik adag tészta hozzávalóból és ugyanígy megsütjük.
Aki szeretné készítheti egyben és utána lapjával elvágja, de külön sütve szebb lesz a végeredmény.

Elkészítjük a csokikrémet.
A tejbe beletörjük a keserű csokit és feltesszük melegedni. Addig keverjük amíg a csokoládé teljesen elolvad. Majd hagyjuk kicsit főni és kikapcsoljuk alatta a gázt és teljesen kihűtjük. A puha vajat kihabosítjuk és hozzá kanalazzuk a kihűlt csokit is. Majd két részre osztjuk és a hűtőbe rakjuk dermedni.

Elkészítjük a kókuszkrémet. A tejben felolvasztjuk a cukrot, és feltesszük főlni. Amikor a tej forr, hozzáadjuk a kókuszt és sűrűsödésig kevergetve főzzük. Ekkor a vízben elkeverjük az eper pudingot, hozzá keverjük a kókuszhoz pár perc alatt összefőzzük, majd félretesszük hűlni. (kókuszos vagy tejszín ízű pudinggal is tökéletes)

Az első lapot lekenjük forró lekvárral és rákenjük a fele csokis krémet. Majd a krémre ráhalmozzuk a kókuszkrémet.

A kókuszkrémre, sorba rakjuk a narancs szörpben mártogatott piskótákat.

Piskótára rákenjük a csokis krém másik felét is és befedjük a másik kakaós lappal. a hűtőbe rakjuk hűlni, majd súlyt helyezünk rá és egy éjszakát pihentetjük a hidegben.
Másnap ízlés szerint díszítjük a tetejét, kerülhet rá csokimáz, porcukor vagy bármi tetszés szerint.
Én vízgőz felett megolvasztott tejcsokoládéval és darált pisztáciával díszítettem.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére