Eperkrémes szelet – paleo
Hozzávalók:A laphoz:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
Készítsünk elő egy közepes méretű tepsit és béleljük ki sütőpapírral.
Az egész tojásokat az édesítővel tegyük a mixer táljába és keverjük habosra. Ez legalább 10-12 percig tart, ezalatt a térfogata a többszörösére nő, sűrű krémes állaga lesz. Keverjük bele a citromlevet.
A száraz hozzávalókat egy másik tálban vegyítsük el, majd óvatosan forgassuk bele tojásos a masszába. A legvégén az olajat az edény oldaláról belecsurgatjuk és óvatosan beleforgatjuk.
Öntsük a masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe, simítsuk el téglalap alakúra, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 18 percig. Hagyjuk kihűlni, és közben készítsük el a krémet.
Az eperből tegyünk félre pár szemet díszítésre. A többit a citromlével és édesítővel turmixoljuk le. Adjuk hozzá a totukrémet, a kókuszkrémet és keverjük simára. A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe 5 percre, majd pár evőkanál forró vízben oldjuk fel. Keverjük az epres krémhez. (Ha a krémed elég sűrű, akkor, lehet, hogy nincs is szükség a zselatinra.)
A kihűlt lapot vágjuk 3 egyenlő szélességű csíkra hosszában. Használjunk vonalzót, hogy biztosan egyformák legyenek.
A krém kb harmadát tegyük félre a külső bevonáshoz. A többi krémmel töltsük meg a lapokat, majd kívülről is vonjuk be a süteményt. Fogyasztásig tegyük hűtőszekrénybe.
Szeletelés előtt díszítsük a tetejét a félretett gyümölccsel, mentalevéllel, stb.