Eperkrémleves Gizi konyhájából
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az almát pucoljuk meg, majd távolítsuk el a magházat, és vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá mézet vagy cukrot. Tegyük bele az egészben hagyott gyömbért, a vékonyan lehámozott citromhéjat, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, és az őrölt fahéjat.
Ezután addig főzzük, még az alma teljesen megpuhul. Ekkor vegyük ki a gyömbért, a citromhéjat, és a szegfűszeget.
Az eperből tegyünk félre pár szemet a tálaláshoz a többit pedig vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a puhára főtt almához. Öntsük fel a tejszínnel, majd turmixoljuk le. (v. botmixerrel pépesítsük) Tegyük a hűtőbe, hogy alaposan lehűljön.
Hidegen, a tetejét eperrel megpakolva tálaljuk.