Elmentem!Eperkrémleves Gizi konyhájából
Hozzávalók:
- 40 dkg eper
- 2 db alma
- 1/2 citrom héja
- 2 cm-es gyömbér (v. 1 mk őrölt)
- ízlés szerint cukor v. méz
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 mk. őrölt fahéj
- 3 db szegfűszeg
- 5 dl víz
- 2 dl főzőtejszín
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
2 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
Az almát pucoljuk meg, majd távolítsuk el a magházat, és vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá mézet vagy cukrot. Tegyük bele az egészben hagyott gyömbért, a vékonyan lehámozott citromhéjat, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, és az őrölt fahéjat.
Ezután addig főzzük, még az alma teljesen megpuhul. Ekkor vegyük ki a gyömbért, a citromhéjat, és a szegfűszeget.
Az eperből tegyünk félre pár szemet a tálaláshoz a többit pedig vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a puhára főtt almához. Öntsük fel a tejszínnel, majd turmixoljuk le. (v. botmixerrel pépesítsük) Tegyük a hűtőbe, hogy alaposan lehűljön.
Hidegen, a tetejét eperrel megpakolva tálaljuk.
Mentés
Mentés
Eperkrémleves Gizi konyhájából 5.00/5 (3 értékelés)
Gizi (321 Recept)Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.