Eperlekvár
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az epret megmossuk, kettévágjuk, és egy lábosba tesszük.
Hozzáadjuk a cukrot,és a citromsavat, lassú tűzön melegíteni kezdjük..
Amikor az eper levet engedett bot mixerrel pürésítjük, hozzáadunk 2 késhegynyi tartósítószert (szalicilt)
Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett pépesre főzzük.
A lekvárt tiszta üvegekbe töltjük,majd celofánnal lezárjuk (2 réteg celofán közé kevés szalicilt teszünk).
Száraz-dunsztba tesszük 1-2éjszakára.
(erre a célra tökéletesen megfelel egy hűtőtáska amit kibélelünk törölközővel,vagy egy ruháskosár pokróccal bélelve)
Tipp:Ha nem szeretnénk sokáig a tűzhely mellett állni,használhatunk zselésítő tartósítószert.