Epres BBQ szósszal grillezett lazac
Hozzávalók:
A szószhoz:
|
|
Elkészítés:
Egy alufóliával bélelt tepsibe terítjük az eper szemeket, ha valamelyik túl nagy, azt vágjuk ketté. 210 fokos sütőbe tesszük, és 15-20 perc alatt karamellizáljuk őket.
Egy lábosba tesszük a többi hozzávalót. (a koriandert csak a végén kell) Lassú tűzön 10-15 percig forraljuk, amíg jól besűrűsödik. Majd a karamellizált epret is hozzáadjuk a lével együtt és leturmixoljuk.
A lazacot sózzuk, borsozzuk, majd grillezés közben jó bőven kenegetjük a szósszal.
Salátával kínáljuk.
A maradék szószt lezárt üvegben a hűtőben tároljuk.
Tipp / megjegyzés:
Lazaccal, de csirkével és grillsajttal is teszteltük már, nagyon finom. Aki szereti a pikáns gyümölcs-hús párosításokat annak garantáltan ízleni fog.