Epres-krémes kocka
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére/rétegezéshez:
|
|
Elkészítés:
A tésztához a tojás fehérjéből, a vízzel, és az apránként hozzáadott cukorhelyettesítővel habot verünk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a lisztben elkevert keményítőt és a sütőport.
Sütőpapírral fedett 28×30 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 14 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a krémet. A tejet, tojássárgát, az étkezési keményítőt, és a cukorhelyettesítőt csomómentesre keverjük, majd alacsony lángon besűrítjük. Még melegen hozzákeverjük a felvert tojás fehérjét és hozzáadjuk a joghurtot. Kihűtjük.
Miután kihűlt a tésztalap, ketté vágjuk, megkenjük a krém felével, rárakjuk a félbevágott eperszemek felét, befedjük a másik tészta lappal, rákenjük a maradék krémet, majd az eper is rákerül.
Felvert tejszínnel beborítjuk és ízlés szerint kakaóporral díszítjük.
2 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.