Főoldal / Desszertek / Epres oreos semifreddo

Epres oreos semifreddo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Epres oreos semifreddo

Epres oreos semifreddo

Hozzávalók:

  • 6 db tojás sárgája
  • 10 dkg cukor
  • 4 dl tejszín
  • 20 dkg eper
  • 20 dkg oreo keksz
  • 5 dkg vaj

A tálaláshoz:

  • 2dl habtejszín
  • habfixáló
  • 15 dkg eper
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Béleljünk ki folpackkal egy kenyérsütő formát. (ha nincs, megteszi helyette egy őzgerincforma is)

A tojások sárgáját, és a cukrot tegyük egy nagy fém vagy üveg tálba, majd helyezzük vízgőz fölé. Kevergessük folyamatosan amíg besűrűsödik. A hőmérsékletét az ujjunkkal tudjuk ellenőrizni. Akkor jó, ha csípi a meleg az ujjunkat.

Ezután a tálat vegyük le a vízgőzről, vegyük elő a kézi mixert és verjük addig amíg a tojások szobahőmérsékletűre hűlnek és a keverék jó habos lesz.

Az epret villával összetörjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgás habot, és a gyümölcsöket.
A krémet a kibélelt formába öntjük és fagyasztóban kifagyasztjuk.

A kekszet durvára összetörjük és eldolgozzuk a megolvasztott vajjal.
A kekszes masszát egyenletesen eloszlatjuk a megdermedt jégkrémhasáb alján és visszatesszük a mélyhűtőbe 1-2 órára amíg teljesen megdermed.

Tálaláskor egy kínáló tálra borítjuk, bevonjuk tejszínhabbal és eper szeletekkel díszítjük.

Epres oreos semifreddo 5.00/5 (1 értékelés)

Laura (56 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére