Epres oreos semifreddo
Hozzávalók:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
Béleljünk ki folpackkal egy kenyérsütő formát. (ha nincs, megteszi helyette egy őzgerincforma is)
A tojások sárgáját, és a cukrot tegyük egy nagy fém vagy üveg tálba, majd helyezzük vízgőz fölé. Kevergessük folyamatosan amíg besűrűsödik. A hőmérsékletét az ujjunkkal tudjuk ellenőrizni. Akkor jó, ha csípi a meleg az ujjunkat.
Ezután a tálat vegyük le a vízgőzről, vegyük elő a kézi mixert és verjük addig amíg a tojások szobahőmérsékletűre hűlnek és a keverék jó habos lesz.
Az epret villával összetörjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgás habot, és a gyümölcsöket.
A krémet a kibélelt formába öntjük és fagyasztóban kifagyasztjuk.
A kekszet durvára összetörjük és eldolgozzuk a megolvasztott vajjal.
A kekszes masszát egyenletesen eloszlatjuk a megdermedt jégkrémhasáb alján és visszatesszük a mélyhűtőbe 1-2 órára amíg teljesen megdermed.
Tálaláskor egy kínáló tálra borítjuk, bevonjuk tejszínhabbal és eper szeletekkel díszítjük.