Epres panna cotta
Hozzávalók:Az epres réteghez:
A vaníliás réteghez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Az eperzseléhez a 20 dkg epret megmossuk, majd apróra felvágjuk. Egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és folyamatosan kevergetve lekvár állagúra főzzük. A sűrű epres réteget elosztjuk 2-3 pohár aljában majd hűvös helyre tesszük.
Amíg hűl, elkészítjük a vaníliás panna cottat. A tejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a vanília magjait és melegíteni kezdjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a zselatint, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. Vigyázzunk, mert felforralni nem szabad!
Langyosra hűtjük, majd elosztjuk a poharakban várakozó eperzselé tetején.
2-3 órára vagy egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy kellőképpen megdermedjen. Friss gyümölccsel megpakolva hidegen kínáljuk.