Epres-tejszínes- joghurtos torta
Hozzávalók:Tortalaphoz:
A joghurtos krémhez:
Díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a sütőporos kakaóval elkevert lisztet.
Lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
160-180°C -on tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.
10dkg epret apró kockákra vágunk és félreteszünk.
A joghurtot elkeverjük a cukorral és a zselatinnal, majd melegíteni kezdjük,amíg elolvad benne a cukor és a zselatin. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel!
A tűzről lehúzva langyosra hűtjük, hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
Egy tortaforma aljára leteszünk pár szem félbevágott epret,majd ráöntjük joghurtos keverék felét,és hűtőbe tesszük dermedni.
A maradék joghurtos krémhez hozzákeverjük az apróra vágott epret, (ha rózsaszín színt szeretnénk a felső rétegnek, akkor az eper egy részét pürésíthetjük, vagy adhatunk hozzá egy késhegynyi ételszínezéket is)
Az így kapott epres krémet az alsó joghurtos krémre simítjuk,majd betesszük a hűtőbe dermedni.
Amíg megdermed, felverjük a tejszínt egy kevés porcukorral,és habzsákba töltjük.
(ha nem növényi pl: hullala tejszínt használunk szükség lesz habfixálóhoz is a tejszínhez.)
A tortát tejszínhab rózsákkal reszelt csokoládéval és gyümölcsökkel díszítjük.