Főoldal / Torták / Epres túrókrém torta

Epres túrókrém torta

Epres túrókrém torta

Epres túrókrém torta

Hozzávalók:

20-22 cm-es tortaformához

A piskótához:

  • 2 tojás
  • 5 ek. víz
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 10 dkg liszt
  • 1 dkg kakaópor (holland)

A krémhez:

  • 20 dkg natúr krémtúró
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 12 g zselatin
  • 80 ml forró víz
  • 2 dl tejszín

A tetejére:

  • 30 dkg eper
  • 1-2 ek. cukor (ízlés szerint)
  • 8 g zselatin
  • 50 ml víz

A díszítéshez:

  • 1 dl tejszín
  • 20 dkg eper
  • csokoládé forgács
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk.
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet.
Végül, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük,(kb. 15-18 perc) majd a formában hagyjuk kihűlni.

A krémtúrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját, valamint a tejfölt és a joghurtot tegyük egy tálba és keverjük össze.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.

A kihűlt piskótalapot vegyük ki a formából, húzzuk le az aljáról a papírt, majd helyezzük vissza a tortaforma aljába.
Simítsuk rá a túrókrémet, majd tegyük a hűtőbe, amíg kicsit megszilárdul. Ez idő alatt készítsük el az epres réteget.

Az epret mossuk meg, majd vágjuk méretétől függően 4-6 cikkre.
A megpucolt epret, a cukorral, a vízzel és a zselatinnal együtt tegyük egy kisebb lábosba, majd pár perc alatt melegítsük össze, de csak addig, míg a zselatin felolvad. Az eper lehetőleg ne nagyon essen szét. Hagyjuk langyosra hűlni, majd kanalazzuk a torta tetejére szépen egyenletesen, és tegyük vissza a hűtőbe 2-3 órára vagy egy egész éjszakára.
Tálalás előtt a torta tetejét, tejszínhabbal, friss eperrel és csokoládé forgáccsal díszítsük.

Tipp / megjegyzés:
Gyorsabban tudunk dolgozni, ha a fagyasztóba tesszük hűlni a tortát az epres réteg elkészítése előtt, így hamarabb megköt.

Mentés

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére