Erdei gyümölcsös rizsfelfújt
Hozzávalók:(6 szuflé-formához)
|
|
Elkészítés:
A rizst a vízzel elkevert tejben a cukor felével, a narancs vagy citrom héjával és a vaníliával felforraljuk.
A tűzhely szélére húzzuk, amíg a szemek megduzzadnak. (Kevergetni nem szabad! Csak rázogatni)
A tojássárgáját a puha vajjal elkeverjük és hozzáadjuk a kihűlt rizshez.
Belekeverünk 1 kávéskanál lisztet, és a felvert tojáshabot.
Tűzálló formákat kivajazunk, kimorzsázunk, majd félig töltjük a masszával. Megpakoljuk a gyümölcs felével, majd befedjük a maradék rizses keverékkel.
A tetejét gyümölcsökkel díszítjük, majd 160-180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Ebből a mennyiségből 6 kis szuflé formányi adag jön ki.