Főoldal / Levesek / Erdélyi savanyú csorba

Erdélyi savanyú csorba

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Erdélyi savanyú csorba

Erdélyi savanyú csorba

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • 4db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 5 dkg zeller
  • 1 zöldpaprika
  • fej hagyma
  • olaj
  • 3 tojás
  • 200ml tejszín
  • pirospaprika
  • bors
  • lestyán(ízlés szerint)
  • (lehet bármilyen zöldséget beletenni)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát az olajban megdinsztelem, beleteszem a megreszelt zöldségeket ( lehet karikákra is vágni ) meghintem pirospaprikával, beleteszem a kockára vágott csirkemellet, a paprikát, és felöntöm 2-2,5 l vízzel.

Fűszerezem és puhára főzöm.

A lestyánt apróra vágom és a leveshez adom.

Egy nagyobb tányérba a tojássárgákat csomómentesre keverem a tejszínnel és hozzáöntök 2 merőkanálnyi forró levest. Beleöntöm a még forrásban lévő levesbe, összeforralom.

Tárkonyecettel, ecettel, savanyú káposzta levével vagy citromlével enyhén savanyítom.

A kimaradt tojásfehérjét megsütve, kockákra vágva a leveshez lehet adni levesbetétként.

Erdélyi savanyú csorba 4.00/5 (1 értékelés)

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére