Elmentem!Erdélyi tárkonyos medvehagymás zöldségleves
Hozzávalók:
- 1 liter füstölt csülök főzőlé
- 2 dl kolbász főzőleve
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 0,5 db karalábé
- 3 db zsenge karalábé levél
- 1 db kicsi zeller
- 3 ág zellerlevél
- 1 db újhagyma zöldjével
- 0,5 db póréhagyma
- 0,5 csokor medvehagyma
- 0,5 csokor petrezselyem
- 1 db kicsi fejes saláta
- 3 db nagy burgonya
- 1 ek friss tárkonylevél
- 1 csokor kapor
- chili
- só, bors
- morzsolt tárkony
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 citrom
- tárkonyos ecet
- almaborecet
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
6 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk és tetszés szerint feldaraboljuk.
A csülök és a kolbász főzőlevébe beletesszük a zöldségeket, és a chilit. Ízesítjük ízlésünk szerint és feltesszük főni.
Amikor a zöldségek megfőttek, a liszt és a tejföl keverékével behabarjuk a levest.
Facsarunk bele citromot, és locsolok bele ecetet ízlés szerint.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.