Főoldal / Desszertek / Eta szelet

Eta szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Eta szelet

Eta szelet

Hozzávalók:

A diós tésztához:

  • 6 tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg darált dió
  • 6 g sütőpor
  • 2 evőkanál víz

A krémhez:

  • 8 dl tej
  • 5 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál liszt
  • 25 dkg kristály cukor
  • 10 dkg olvasztott csokoládé
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor

A rétegezéshez:

  • kb.25 dkg háztartási keksz
  • kb. 1 dl tej
  • 0,5 dl rum

A tetejére:

  • 10 dkg tej vagy étcsokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük csipet sóval. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzákeverjük a diót, a lisztet, a sütőport. Végül beleforgatjuk a tojásfehérje kemény habját.
A masszát egy 30 × 40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Még langyosan lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt piskótát két lapba elvágjuk. (De süthetjük egyből külön-külön is, úgy nem kell elvágni)

A krémhez a tejben elkeverjük a tojássárgákat, a pudingporokat és a lisztet, majd kis lángon sűrűre főzzük. Amikor levesszük a tűzről hozzákeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, és a margarint, majd robotgéppel kihabosítjuk.

A krémet kettévesszük, és az egyik felébe belekeverjük a vízgőz felett megolvasztott csokoládét.

A kihűlt diós tésztára rásimítjuk a sárga krémet, majd a tetejét kitesszük tejben és rumban áztatott háztartási keksszel. Erre simítjuk a csokis krémet majd ráhelyezzük a másik diós tésztát melynek a tetejét vékonyan megkenjük a maradék krémmel. A hűtőbe tesszük dermedni.

A tetejét, vízgőz felett felolvasztott fehér és ét vagy tej csokoládéval bevonjuk.

Jó étvágyat a finomságos süteményhez. Szép magas szeleteket kapunk, kiadós sütemény.
Még talán annyit, hogy az íze hasonlít a tojás likőrhöz.

Eta szelet 4.75/5 (4 értékelés)

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére