Eta szelet
Hozzávalók:A diós tésztához:
A krémhez:
A rétegezéshez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük csipet sóval. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzákeverjük a diót, a lisztet, a sütőport. Végül beleforgatjuk a tojásfehérje kemény habját.
A masszát egy 30 × 40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Még langyosan lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt piskótát két lapba elvágjuk. (De süthetjük egyből külön-külön is, úgy nem kell elvágni)
A krémhez a tejben elkeverjük a tojássárgákat, a pudingporokat és a lisztet, majd kis lángon sűrűre főzzük. Amikor levesszük a tűzről hozzákeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, és a margarint, majd robotgéppel kihabosítjuk.
A krémet kettévesszük, és az egyik felébe belekeverjük a vízgőz felett megolvasztott csokoládét.
A kihűlt diós tésztára rásimítjuk a sárga krémet, majd a tetejét kitesszük tejben és rumban áztatott háztartási keksszel. Erre simítjuk a csokis krémet majd ráhelyezzük a másik diós tésztát melynek a tetejét vékonyan megkenjük a maradék krémmel. A hűtőbe tesszük dermedni.
A tetejét, vízgőz felett felolvasztott fehér és ét vagy tej csokoládéval bevonjuk.
Jó étvágyat a finomságos süteményhez. Szép magas szeleteket kapunk, kiadós sütemény.
Még talán annyit, hogy az íze hasonlít a tojás likőrhöz.