Extra ropogós gofri
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük az íróval, a vízzel és az olajjal.
A lisztet, a keményítőt és a sütőport elvegyítjük, majd hozzáadjuk az írós keveréket és csomómentesre keverjük. A tojásfehérjéket az édesítővel kemény habbá felverjük, és a masszához forgatjuk. (az édesítőt akkor adjuk hozzá, ha a tojásfehérje már félkemény)
A felforrósított gofrisütőben megsütjük a gofrikat. Az a lényeg, hogy elég forró legyen a sütő és pár percig ne próbáljuk meg kinyitni. Akkor lesz jó ropogós, ha szép sötétre sütjük, megérintve a gofrit lehet érezni, hogy jó-e.
Lekvárral, csokis krémmel, vaníliás krémmel, lemon curddal, friss gyümölcsökkel kínálhatjuk.