Főoldal / Desszertek / Extra ropogós gofri

Extra ropogós gofri

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Extra ropogós gofri

Extra ropogós gofri

Hozzávalók:

  • 3 kicsi tojás szétválasztva (vagy 2 db nagy)
  • 5 dkg eritrit (vagy cukor)
  • pici só
  • 0,5 l író (nálam a fele szénsavas ásványvíz)
  • 0,5 dl olaj
  • 22 dkg liszt
  • 7 dkg étkezési keményítő
  • 1 ek. sütőpor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük az íróval, a vízzel és az olajjal.

A lisztet, a keményítőt és a sütőport elvegyítjük, majd hozzáadjuk az írós keveréket és csomómentesre keverjük. A tojásfehérjéket az édesítővel kemény habbá felverjük, és a masszához forgatjuk. (az édesítőt akkor adjuk hozzá, ha a tojásfehérje már félkemény)

A felforrósított gofrisütőben megsütjük a gofrikat. Az a lényeg, hogy elég forró legyen a sütő és pár percig ne próbáljuk meg kinyitni. Akkor lesz jó ropogós, ha szép sötétre sütjük, megérintve a gofrit lehet érezni, hogy jó-e.

Lekvárral, csokis krémmel, vaníliás krémmel, lemon curddal, friss gyümölcsökkel kínálhatjuk.

Mentés

Mentés

Extra ropogós gofri 3.85/5 (13 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére