Fahéjas csigák
Hozzávalók:25-28 darabhoz:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben /2,5 dl/felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint /10dkg/ és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk, és kb. egy órát meleg helyen kelesztjük.
A tésztát 3-4 mm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük /10dkg/olvasztott vajjal, megszórjuk a fahéjas porcukorral. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. 1-1,5 cm vastag karikákra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 15-20 percet hagyjuk pihenni.
Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Még forrón megkenjük vaníliás, /2dl/cukros tejjel, ettől finomabb és puhább lesz.
Ebből a mennyiségből nekem 25-28 db csiga lett.
Jó étvágyat kívánok hozzá!