Fahéjas, cukros kalács pudinggal töltve
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
(Ebből az adagból 12 db lesz.)
A töltelékhez a pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. Majd a tűzről lehúzva még melegen belekeverjük az 5 dkg vajat, és hűlni hagyjuk.
A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig állni hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép) táljába mérjük a többi hozzávalót, végül hozzáadjuk az élesztős tejet is. A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd langyos helyen 45-50 percig pihentetjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, elfelezzük és hat-hat egyenlő részre osztjuk. A darabokat óvatosan gombóc formára igazítjuk, majd egyesével hosszú csíkot nyújtunk belőlük.
Az egyik végén az egyharmad részét ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd megtöltjük a kihűlt pudingos töltelékkel, és a másik végétől kezdve feltekerjük. A megformázott tésztákat sütőpapíros tepsire fektetjük.
Konyharuhával letakarva langyos helyen 40-45 percet pihentetjük. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 170 fokra. A megkelt kifliket 12-15 perc alatt pirosra sütjük.
Míg sülnek, megolvasztunk két evőkanál vajat és elkeverünk öt evőkanál cukrot egy evőkanál fahéjjal. A kifliket amint kivesszük a sütőből megkenjük olvasztott vajjal, majd meghempergetjük a cukros fahéjban. Rácsra tesszük hűlni őket.