Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Fahéjas-juharszirupos keksz

Fahéjas-juharszirupos keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fahéjas-juharszirupos keksz

Fahéjas-juharszirupos keksz

Hozzávalók:

(kb. 40 darabhoz):

  • 5 dkg puha vaj (vagy margarin)
  • 20 dkg cukor
  • 1 nagy tojás
  • 0,6 dl juharszirup
  • 27 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 tk. fahéj
  • 1/2 citrom reszelt héja

A hempergetéshez:

  • cukor

A töltelék:

  • savanykás lekvár vagy
  • étcsokoládé ganache
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha vajat kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a juharszirupot, a tojást, a citrom reszelt héját majd alaposan elkeverjük.

A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, fahéj) egy tálban elvegyítjük, majd a masszához adjuk és elkeverjük.

A tészta masszából dió méretű golyókat hengergetünk, majd cukorba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, 4-5 cm helyet hagyva köztük, mert sütés közben terülni fognak.

170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb 12 perc alatt megsütjük, rácson hagyjuk kihűlni. Tetszés szerinti savanykás lekvárral vagy étcsokoládé ganache-val párosával összeragasztjuk őket.

Pléh dobozban hetekig eláll.

Tipp / megjegyzés:
Fahéj helyett akár 1 vaníliarúd kikapart magjaival plusz 1 csomag vaníliás cukorral is elkészíthető.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére