Fahéjas-juharszirupos keksz
Hozzávalók:(kb. 40 darabhoz):
A hempergetéshez:
A töltelék:
|
|
Elkészítés:
A puha vajat kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a juharszirupot, a tojást, a citrom reszelt héját majd alaposan elkeverjük.
A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, fahéj) egy tálban elvegyítjük, majd a masszához adjuk és elkeverjük.
A tészta masszából dió méretű golyókat hengergetünk, majd cukorba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, 4-5 cm helyet hagyva köztük, mert sütés közben terülni fognak.
170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb 12 perc alatt megsütjük, rácson hagyjuk kihűlni. Tetszés szerinti savanykás lekvárral vagy étcsokoládé ganache-val párosával összeragasztjuk őket.
Pléh dobozban hetekig eláll.
Tipp / megjegyzés:
Fahéj helyett akár 1 vaníliarúd kikapart magjaival plusz 1 csomag vaníliás cukorral is elkészíthető.