Fahéjas szilvás habos kocka
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk, majd megforgatjuk a fahéjas cukorban.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a 12 dkg porcukorral és a puha vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral, csipet sóval elkevert lisztet és a tejet. Simára kikeverjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A közepes méretű tepsit (20×30 cm) sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a tésztát, megrakjuk a fahéjas-cukros szilvával, és kb. 35-40 percig sütjük. (tűpróba!)
A tojásfehérjét egy csipet sóval, citromlével és 20 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
Rásimítjuk a sütemény tetejére, a hőt 150fokra mérsékelve visszatesszük a sütőbe, további 15-20 percre.
A hab inkább csak száradjon! Világosra sütjük.
Ha kicsit kihűlt, vizes késsel szeleteljük.