Főoldal / Desszertek / Fahéjas szilvás lepény tojásfehérje nélkül – paleo

Fahéjas szilvás lepény tojásfehérje nélkül – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fahéjas szilvás lepény tojásfehérje nélkül – paleo

Fahéjas szilvás lepény tojásfehérje nélkül - paleo

Hozzávalók:

  • 10 dkg nyílgyökérpor
  • 3 dkg darált mandula
  • 3 dkg arany lenmag őrlemény (házilag daráltam a lenmagot)
  • 2 dkg tápióka keményítő
  • 3 dkg kókuszliszt
  • 6 dkg eritrit (por alakú, ízlés szerint lehet több is)
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 3 dkg kókuszolaj, puha, vagy folyékony
  • 15 dkg kókuszkrém (kb tejföl sűrűségű)
  • 1 ek. citromlé
  • 3 közepes tojássárgája

A tetejére:

  • kb. 30 dkg szilva
  • fahéj ízlés szerint
  • 2-3 ek. eritrit
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat tegyük egy tálba és vegyítsük el. A nedves hozzávalókat keverjük el, majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz. Keverjük simára, majd simítsuk egy kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe.

A szilvákat vágjuk félbe, magozzuk ki, keverjük el az édesítővel és a fahéjjal. Pakoljuk a tészta tetejére.

160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben süssük kb 20-25 percig. Hűtsük ki, majd kockára vágva tálaljuk.

Nagyon finom puha. Magában is isteni, de ha van otthon vaníliás fagyi, azzal még jobban fel lehet dobni.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére