Főoldal / Desszertek / Fahéjas zabpelyhes muffin

Fahéjas zabpelyhes muffin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fahéjas zabpelyhes muffin

Fahéjas zabpelyhes muffin

Hozzávalók:

  • 12 dkg margarin
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg zabpehely
  • 2 kávéskanál fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej

A tetejére:

  • 2 dkg zabpehely
  • 2 dkg durvára vágott vagy darált dió
  • 2 ek. cukor
  • 2 dkg margarin
  • 2 dkg liszt

A mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 1 tk. fahéj
  • 2 ek. meleg víz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A margarint felolvasztjuk, és langyosra hűtjük.
A lisztet elkeverjük a zabpehellyel, a fahéjjal, a sütőporral, a cukorral és a sóval.
A tojásokat egyesével a kihűlt margarinhoz keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez és összedolgozzuk.

A muffinformát kibéleljük muffin papírral, majd a mélyedéseket 3/4 részig megtöltjük a masszával.

A tetejére szánt morzsa alapanyagait egy tálba tesszük, és kézzel összemorzsoljuk.
A morzsát egyenletesen eloszlatjuk a muffinok tetején.
180fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

A máz hozzávalóit simára elkeverjük, és a muffinok tetejét bevonjuk vele.

Tipp / megjegyzés:

A végeredmény: Nem morzsálódós, puha muffin a finom cukormáz alatt.

A fahéjas zabpelyhes muffin reggelire, tízóraira és uzsonnára is tökéletes.
Ebből a mennyiségből nekem 28 db közepes méretű muffin jött ki. (4,5cm átmérőjű)

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére