Fahéjas zabpelyhes muffin
Hozzávalók:
A tetejére:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A margarint felolvasztjuk, és langyosra hűtjük.
A lisztet elkeverjük a zabpehellyel, a fahéjjal, a sütőporral, a cukorral és a sóval.
A tojásokat egyesével a kihűlt margarinhoz keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez és összedolgozzuk.
A muffinformát kibéleljük muffin papírral, majd a mélyedéseket 3/4 részig megtöltjük a masszával.
A tetejére szánt morzsa alapanyagait egy tálba tesszük, és kézzel összemorzsoljuk.
A morzsát egyenletesen eloszlatjuk a muffinok tetején.
180fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
A máz hozzávalóit simára elkeverjük, és a muffinok tetejét bevonjuk vele.
Tipp / megjegyzés:
A végeredmény: Nem morzsálódós, puha muffin a finom cukormáz alatt.
A fahéjas zabpelyhes muffin reggelire, tízóraira és uzsonnára is tökéletes.
Ebből a mennyiségből nekem 28 db közepes méretű muffin jött ki. (4,5cm átmérőjű)