Farsangi fánk Iluska konyhájából
Hozzávalók:
A sütéshez:
|
|
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót és a sütőport.
Egy másik tálban a tojást a cukrokkal, a vanília aromával és a tejföllel elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és alaposan összedolgozzuk.
10 percig hagyjuk állni!
A tésztát, lisztezett deszkán fél centisre nyújtjuk. Nagyobb szaggatóval kiszúrjuk,a közepét pedig kisebb formával szaggatjuk ki. Így lyukas fánk karikákat kapunk.
Meleg de nem forró olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. De ne hirtelen, nehogy a belseje nyers maradjon, a külseje pedig megégjen!
Papírtörlőre szedjük, majd porcukorral meghintve ízlés szerinti lekvárral kínáljuk.
Jó étvágyat!
Tipp / megjegyzés:
Ha esetleg nagyon ragadna a tészta,egy-két evőkanál lisztet adjunk még hozzá!!!