Főoldal / Desszertek / Farsangi fánk rumos eper dzsemmel

Farsangi fánk rumos eper dzsemmel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Farsangi fánk rumos eper dzsemmel

Farsangi fánk rumos eper dzsemmel

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • másfél dkg élesztő
  • másfél dl tej
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 1/2 citrom
  • 5 dl olaj
  • rumos eper dzsem
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejben felfuttatom az élesztőt. A tojássárgáját egy kanál cukorral kikeverem, és hozzáreszelem a citrom héját. A lisztet csipet sóval, a kikevert tojássárgájával, a felfuttatott élesztővel jól összedolgozom.

Felolvasztom a vajat, majd hozzáadom a masszához, kikeverem a a tésztát, lelisztezem. Amikor megkelt, lisztezett deszkán kinyújtom, mintával kiszúrom, a közepét megnyomom, s hagyom még egy keveset kelni.

Majd egy serpenyőben olajban mindkét oldalán megsütöm, a zsírját lecsöpögtetem, papírra szedem.

Tálaláskor szórok rá vaníliás cukrot, és teszek rá eper dzsemet.

Tipp / megjegyzés:
Bár még messze a farsang, egy finom fánkot most is elmajszolgathatunk.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére