Farsangi fánk rumos eper dzsemmel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tejben felfuttatom az élesztőt. A tojássárgáját egy kanál cukorral kikeverem, és hozzáreszelem a citrom héját. A lisztet csipet sóval, a kikevert tojássárgájával, a felfuttatott élesztővel jól összedolgozom.
Felolvasztom a vajat, majd hozzáadom a masszához, kikeverem a a tésztát, lelisztezem. Amikor megkelt, lisztezett deszkán kinyújtom, mintával kiszúrom, a közepét megnyomom, s hagyom még egy keveset kelni.
Majd egy serpenyőben olajban mindkét oldalán megsütöm, a zsírját lecsöpögtetem, papírra szedem.
Tálaláskor szórok rá vaníliás cukrot, és teszek rá eper dzsemet.
Tipp / megjegyzés:
Bár még messze a farsang, egy finom fánkot most is elmajszolgathatunk.