Főoldal / Desszertek / Farsangi szalagos fánk Edit konyhájából

Farsangi szalagos fánk Edit konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Farsangi szalagos fánk Edit konyhájából

Farsangi szalagos fánk Edit konyhájából

Hozzávalók:

  • 1 dkg só
  • 75 dkg finomliszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 5 dkg friss élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 4 dkg vaníliás cukor
  • 10 dkg langyos,olvasztott vaj
  • 6 db tojássárgája
  • 5,5 dl tej
  • 3 cl rum

A sütéshez:

  • 5 dl étolaj

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • lekvár
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Kevés langyos tejjel, a liszttel, a cukorral és élesztővel kovászt készítünk.

A többi porcukorral, és a vaníliás cukorral a tojás sárgákat habosra keverjük, hozzá öntjük a tejet, a rumot és jól kidolgozzuk.
Majd a liszteket hozzáadva megdagasztjuk a tésztát.
Az olvasztott vajat apránként adjuk hozzá, majd cipót formázunk belőle és liszttel megszórva, konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és jó ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánk szaggatóval kiszúrjuk, és letakarva újra kelesztjük.

Lábasban étolajat melegítünk, ha a fánkok megkeltek, ujjainkkal minden fánk közepét kissé benyomjuk, úgy tesszük az olajba, hogy a fánk “lyukas” fele kerüljön alulra. A lábast fedővel letakarjuk.

Ha a fánk alsó oldala szép pirosra sült, megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük tovább.
Vigyázzunk, hogy lassú tűznél és nem forró olajban süssük, mert a fánk belseje nem sül át, kívül viszont hamar odakap.
A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük.

Vaníliás porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Farsangi szalagos fánk Edit konyhájából 4.00/5 (3 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére