Főoldal / Szárnyas Ételek / Fasírozott leveles tésztával

Fasírozott leveles tésztával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fasírozott leveles tésztával

Fasírozott leveles tésztával

Hozzávalók:

  • 1/2 kg darált hús (csirke, pulyka)
  • 6 dkg reszelt sajt
  • 6 dkg zsemlemorzsa
  • 1 ek. oregano
  • 1 ek. bazsalikom
  • 1 ek. szárított petrezselyem
  • fél ek. bors, só
  • 1 tojás
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 cs. leveles tészta
  • 12 db hurkapálcika
  • 12 dkg apróra vágott mozzarella
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a hozzávalókat, fűszerezzük, és alaposan összedolgozzuk. A masszából 2,5 cm -es golyókat formázunk.

A leveles tésztát 12 egyforma csíkra felvágjuk. Fogjuk a hurka pálcát, és rá tűzzük a leveles tészta egyik végét, majd egy fasírt golyót, majd a leveles tészta távolabbi pontját, és megint fasírt következik.(összesen 4 fasírt golyó legyen egy pálcán, és a két végén tészta). Fontos hogy ne túl szorosan legyen a hús és a tészta, hogy a hús rendesen átsüljön, a tészta meg a sülés alatt terjeszkedni tudjon.

160 fokra előmelegített sütőbe tesszük,ha megsült kivesszük, és megszórjuk mozzarellával, majd vissza tesszük 2-3 percre hogy a sajt ráolvadjon.

Tipp / megjegyzés:
Kínálhatjuk tálba tett ketchuppal, egyszerű és mégis különleges szilveszteri falat.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére