Fasírozott leveles tésztával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a hozzávalókat, fűszerezzük, és alaposan összedolgozzuk. A masszából 2,5 cm -es golyókat formázunk.
A leveles tésztát 12 egyforma csíkra felvágjuk. Fogjuk a hurka pálcát, és rá tűzzük a leveles tészta egyik végét, majd egy fasírt golyót, majd a leveles tészta távolabbi pontját, és megint fasírt következik.(összesen 4 fasírt golyó legyen egy pálcán, és a két végén tészta). Fontos hogy ne túl szorosan legyen a hús és a tészta, hogy a hús rendesen átsüljön, a tészta meg a sülés alatt terjeszkedni tudjon.
160 fokra előmelegített sütőbe tesszük,ha megsült kivesszük, és megszórjuk mozzarellával, majd vissza tesszük 2-3 percre hogy a sajt ráolvadjon.
Tipp / megjegyzés:
Kínálhatjuk tálba tett ketchuppal, egyszerű és mégis különleges szilveszteri falat.