Fehér csokis habos szelet
Hozzávalók:(24x22cm-es tepsihez) A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukor felével, az étolajjal és a vízzel habosra kikeverjük. A tojások fehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verjük majd hozzáadjuk a sárga masszához, és végül beleforgatjuk a darált diót és a sütőporos lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Amikor megsült, lehúzzuk róla a papírt, és még melegen megkenjük barack lekvárral.
A tészta töltelék hozzávalóit összedolgozzuk, majd egyenletesen a lekvárral lekent diós piskótára kenjük.
A tejszínt habbá verjük és a sütemény tetejére simítjuk.
A fehér csokoládét mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk és a hab tetejére simítjuk. A megolvasztott étcsokoládéval tetszés szerint megcifrázzuk a sütemény tetejét.
A hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen, majd vízbe mártott késsel szeletekre vágva kínáljuk.