Fehér csokis habos szelet

| Hozzávalók:(24x22cm-es tepsihez) A tésztához: 
 A töltelékhez: 
 A tetejére: 
 A díszítéshez: 
 | 
 | 
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukor felével, az étolajjal és a vízzel habosra kikeverjük. A tojások fehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verjük majd hozzáadjuk a sárga masszához, és végül beleforgatjuk a darált diót és a sütőporos lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Amikor megsült, lehúzzuk róla a papírt, és még melegen megkenjük barack lekvárral.
A tészta töltelék hozzávalóit összedolgozzuk, majd egyenletesen a lekvárral lekent diós piskótára kenjük.
A tejszínt habbá verjük és a sütemény tetejére simítjuk.
A fehér csokoládét mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk és  a hab tetejére simítjuk. A megolvasztott étcsokoládéval tetszés szerint megcifrázzuk a sütemény tetejét.
A hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen, majd vízbe mártott késsel szeletekre vágva kínáljuk.
 Receptkirály.hu Receptek képekkel
Receptkirály.hu Receptek képekkel
				




 
											 
											