Főoldal / Desszertek / Fehér csokoládés-kivis panna cotta

Fehér csokoládés-kivis panna cotta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehér csokoládés-kivis panna cotta

Fehér csokoládés-kivis panna cotta

Hozzávalók:

A fehér csokoládés panna cotta-hoz:

  • 3 dl tej
  • 3 dl habtejszín
  • 1/2 vanília rúd magjai (vagy 1 kk. vanília esszencia)
  • 2 tk. zselatinpor
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dkg fehér csokoládé

A kivis réteghez:

  • 6 db kivi
  • 1 tk. zselatin
  • 1 ek. cukor
  • pár csepp citromlé

A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • fehér csokoládé forgács
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Félbevágjuk a vanília rudat, az egyik felének kikaparjuk a magjait majd a tejszínnel és a tejjel együtt lábosba tesszük, és közepes lángon felmelegítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott fehér csokoládét és addig keverjük míg felolvad.
A csokoládés főzet alatt elzárjuk a gázt, és hozzákeverjük a cukorral elkevert zselatint.

Addig keverjük, amíg a zselatin és a cukor feloldódik benne.
Poharakba szedjük, hűtőbe tesszük ahol kb. 3 óra alatt megdermed.

A kivit megpucoljuk, felkockázzuk, majd 4 evőkanálnyi mennyiséget kiveszünk belőle és félretesszük. A többi kivit lepürésítjük és a cukorral valamint a zselatinnal elkeverve addig melegítjük míg a zselatin feloldódik benne, majd belekeverjük a darabos kivit és lehúzzuk a tűzről.. A kivis szószt tegyük félre, hogy lehűljön.

Vegyük ki a megdermedt citromos panna cotta-t a hűtőből, majd óvatosan kanalazzuk a tetejére a kivis szószt. Tegyük vissza a hűtőbe fogyasztásig.

A fehér csokoládés-kivis panna cotta tetejét tejszínhabbal és fehér csokoládé forgáccsal díszítjük tálalás előtt.

Fehér csokoládés-kivis panna cotta 4.25/5 (4 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére