Főoldal / Egytálételek / Fehérboros gombás csirkeragu

Fehérboros gombás csirkeragu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros gombás csirkeragu

Fehérboros gombás csirkeragu

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé vagy combfilé kockára vágva
  • 2-3 ek. kókuszolaj vagy zsír
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 kis fej vöröshagyma apróra vágva vagy reszelve
  • 3-4 db sárgarépa karikára vágva
  • 30 gomba szeletelve
  • 2,5 dl fehérbor
  • 3-4 ek coconut aminos (szójaszósz helyettesítő)
  • 2 babérlevél
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1/2 póréhagyma szeletelve
  • 20 dkg húsos szalonna apróra vágva
  • 3 ek. tápióka keményítő
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A szalonnát kevés olajon süssük ropogósra, majd szedjük ki a szalonna darabokat egy itatós papírra.

A csirkehúsfilét vágjuk kockára, sózzuk, borsozzuk és forró olajon kis adagokban süssük elő. Csak amíg átfehéredik, nem kell nem kell teljesen átsütni. Szedjük ki egy tálba és tegyük félre.

A maradék olajon (ha szükséges, pótoljuk) dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát, adjuk hozzá a sárgarépát és a gombát, és pirítsuk meg. Amikor a répa félig megpuhult, visszatesszük a csirkehúst a fazékba,felöntjük a borral, a coconut aminost is beletesszük. Fűszerezzük, hozzáadjuk a fokhagymát és a póréhagymát is. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi és alacsony lángon lefedve főzzük még kb. 20 percig.

A végén kóstoljuk meg, sózzuk, borsozzuk ha szükséges.

A tápióka keményítőt keverjük csomómentesre pár kanál vízzel és öntsük a raguhoz. Pár perc alatt összeforraljuk.

Tálaláskor megszórjuk a sült szalonnával.

Mentés

Fehérboros gombás csirkeragu 4.33/5 (3 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére