Fehérboros gombás csirkeragu
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A szalonnát kevés olajon süssük ropogósra, majd szedjük ki a szalonna darabokat egy itatós papírra.
A csirkehúsfilét vágjuk kockára, sózzuk, borsozzuk és forró olajon kis adagokban süssük elő. Csak amíg átfehéredik, nem kell nem kell teljesen átsütni. Szedjük ki egy tálba és tegyük félre.
A maradék olajon (ha szükséges, pótoljuk) dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát, adjuk hozzá a sárgarépát és a gombát, és pirítsuk meg. Amikor a répa félig megpuhult, visszatesszük a csirkehúst a fazékba,felöntjük a borral, a coconut aminost is beletesszük. Fűszerezzük, hozzáadjuk a fokhagymát és a póréhagymát is. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi és alacsony lángon lefedve főzzük még kb. 20 percig.
A végén kóstoljuk meg, sózzuk, borsozzuk ha szükséges.
A tápióka keményítőt keverjük csomómentesre pár kanál vízzel és öntsük a raguhoz. Pár perc alatt összeforraljuk.
Tálaláskor megszórjuk a sült szalonnával.