Fehérboros gombás káposztaleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A pörcöt kisebb darabokra vágom, vízben felteszem főni, teszek bele babérlevelet, vágok bele chilit és fűszerezem.
A hagymákat aprítom, a répát szeletelem, a krumplit apró kockára, a gombákat félbe vágom, felszeletelem a kolbászt.
Egy serpenyőben zsíron megpirítom a hagymákat, hozzáadom a répát és a krumplit, majd félreteszem.
Egy óra elteltével a leveshez adom a zöldségeket és a káposztát, így főzöm tovább a levest.
30 perc után beleteszem a kolbászt is.
Amikor már minden majdnem puha, beleöntöm a bort, beleszórom a lisztet, végül hőkiegyenlítéssel belekeverem a tejfölt.
Tálaláskor merek a tányérba levest, és kanalazok rá tejfölt.