Fehérboros heringfilé zöldségekkel, petrezselymes chilis rizzsel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A zöldborsót, zöldbabot kiveszem a mélyhűtőből. A sárgarépát megpucolom, keresztbe és hosszába kettévágom.
A rizst és a répát sós vízben felteszem főni. A citromból vágok 2 szeletet. A kertben szedett petrezselyemből félreteszek 2 ágat, a többit aprítom.
A főzővízből 18 perc után kiveszem a rizst, a tűzhelyet elzárom, a répát még hőn-tartáson tovább puhítom.
Egy serpenyőbe beleteszem a heringfilét sózom, borsozom, facsarok rá citromot, mellérakom a borsót, a zöldbabot, s a sárgarépát.
Néhány perc alatt átsütöm, a halakat, répát megfordítom, a zöldségeket megkavarom.
Tálalás:
A tányérra teszek két szelet halat, szórok rá tarka borsot, facsarok rá citromot,locsolok rá bort, teszek rá egy petrezselyem ágat.
Pakolok mellé zöldborsót és zöldbabot, s rizst. Sózom, borsozom. A rizsre szórok aprított petrezselyemzöldet, s vágok chilipaprikát.
Díszítésként teszek rá egy citromszeletet.