Fehérboros kéksajtos gombás tortellini
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A póréhagymát karikára, a póréhagyma zöldjét, a petrezselymet, a bazsalikomot, a mogyorót apróra vágom.
A trappistát lereszelem, a chilit karikára vágom.
A tortellinit sós, olajos vízben megfőzöm.
Egy serpenyőben, melybe kevés olajat tettem, megdinsztelem a zöldségeket és a póréhagymát. Öntök hozzá tejet, és beleteszem a reszelt trappistát, a capri bogyót, és apróra vágott mogyorót, a chilit, fűszerezem, öntök bele fehér bort, és addig tartom a tűzön, állandó keverés mellett, míg egy lágy, krémes szószt nem kapok.
Tálaláskor a tányéra rakom a tortellinit, megpakolom a szósszal, rámorzsolom a márványsajtot, és bazsalikomlevéllel díszítem.