Fehérboros póréhagymás tejszínes gombakrémleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A póréhagymát karikára vágom, 1 db gombát felszeletelek, a többit felkockázom, a snidlinget felaprítom..
Egy fazékban olívaolajon megolvasztom a vajat, ráteszem a póréhagymát és megpirítom. Egy kanálnyit félreteszek belőle levesbetétnek.
A maradék hagymára ráteszem a gombát és megdinsztelem.
A szeletelt gombákat kiveszem, félreteszem (szintén levesbetét lesz belőle).
A megmaradt zöldségekre ráöntöm a vizet, hozzáadom a leveskockát, a snidlinget, fűszerezem, és visszateszem a gázra.
Amikor már majdnem teljesen puha a gomba, ráöntöm a bort és a tejszínt. Botmixerrel krémesítem.
Rászórom a lisztet, elkeverem, összeforralom.
Tálaláskor merek a tányérba levest, és rakok rá a félretett sült hagymából és gombából.
Ízlés szerint másfajta gombákból is elkészíthető, levesbetétnek akár pirított kenyér/zsemlekockákat is adhatunk hozzá.
Tipp / megjegyzés:
Szeretem a gombát, de már nagyon régen főztem gombakrémlevest, ezt sürgősen be kellett pótolni.