Fehérboros sajtos medvehagyma krémleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumplit héjában félig megfőzöm.
Közben a vöröshagymát, a fokhagymát, a medvehagyma szárát felaprítom, a pórét és az újhagymát karikára vágom, a medvehagyma leveleket szeletelem. A sajtot kockára vágom.
Egy fazékban vajon megpirítom a hagymákat, beleteszem a kockára vágott krumplit, adok hozzá vizet, fűszerezem. Beleteszem a medvehagymát is, rövid ideig főzöm, öntök bele főző tejszínt, meg bort.
A levest botmixerrel pépesítem, de úgy hogy darabos részek is maradjanak benne, majd egyet forralok rajta.
Tálaláskor szedek a tányérba a levesből, teszek bele kockára vágott sajtot, szeletelt medvehagymát, medvehagyma virággal díszítem, és locsolok rá tejszínt.